“הדבר הקבוע ביותר ביקום הוא השינוי” , אז למה כל כך קשה לנו לשנות ?
שינוי הוא מעבר ממצב מסוים למצב אחר. (מצב יכול להיות ברובד הפיזי הרגשי השכלי או הרוחני). הקושי לבצע שינוי נובע מזה שהמצב בו אנו נמצאים הוא ידוע ומוכר כבר שנים רבות זהו “איזור הנוחות” , אנחנו לא מכירים מצב אחר. “איזור הנוחות” המוכר הזה יכול להיות גם ביצה טובענית אבל עדיין חמים ונעים בביצה אז למה לצאת החוצה ולרוץ כמה מאות מטרים כדי להגיע למעיינות חמים וטהורים?
כפי שבני ישראל רצו לחזור למצרים (למיצר – למקום הצר) לעבדות גם אחרי שחרורם כי שם הם ידעו מה הולך להיות וזה היה מוכר וידוע, לעומת הליכה במדבר והתמודדות עם אתגרים ומכשולים בדרך, עד להגעה לארץ המובטחת.
אלברט איינשטיין הגדיר “אי שפיות” – לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות.
מהי המטרה והתכלית של יצירת שינוי? (אינטליגנציה המסומנת באות כ’ – חיים בשיטת לוסקי)
השינוי אמור להוציא אותנו ממצב לא רצוי שחוזר על עצמו שוב ושוב , למצב טוב יותר עבורנו שמאפשר הרגשה טובה יותר מציאות טובה יותר ובריאות גופנית ונפשית טובה יותר.
תוכן שחוזר על עצמו שוב ושוב מצתמק בחומר בסופו של דבר (תוכן שלילי יהפוך למחלה ותוכן חיובי יביא בריאות). לכן שינוי של רגשות, מחשבות, אמונות וערכים שליליים ברגשות, מחשבות אמונות וערכים חיוביים ישפיעו באופן ישיר על הבריאות שלנו ועל תוחלת החיים.
מחקרים מראים שהחשיבה היא כוח שיכול לגרום לשינויים פיזיולוגים בחומר ממש. ושהסביבה היא זו שיוצרת את רוב המחלות או לחילופין את הבריאות של כל אחד מאיתנו.
שינויים ניתן לעשות בכל אחד מארבעת הרבדים ע”פ הצורך וההרגשה הפנימית ש- “משהו לא עובד וצריך פה שינוי!”
שינוי של מקום מגורים כשמרגישים שהאנרגיות לא טובות בבית.
לדוגמא מה מונע מאדם שקם בכל בוקר במשך שנים רבות (ולפעמים עשרות שנים) והולך למקום עבודה שהוא שונא, לעזוב את מקום העבודה? בד”כ זה רגש הפחד. הפחד ש “מה יהיה אחרי שאני יעזוב”, “ואם אני לא אמצא עבודה אחרת”, וכו’. במקרה זה יש לשנות את רגש הפחד לרגש של דחף לשינוי, מתוך הבנה שהמנעות משינוי במקרה זה פוגעת באיכות החיים, בבריאות וגם במשפחה כולה.
רשום רשימה של 20 הערכים שהכי היית רוצה לחיות לפיהם. דרג אותם מ- 1 עד 20 רשום את חמשת הערכים הראשונים. אלו הם ערכי הליבה שלך. האם אתה חי ע”פ הערכים האלו? האם הרצונות שלך, מקום העבודה שלך, האמונות שלך , התגובות שלך המחשבות וההרגלים תואמים ערכים אלו. במידה ויש מקומות בהם אין התאמה בדוק מה היית רוצה לעשות באופן שונה כדי לחיות ע”פ הערכים החשובים לך באמת.
לסיכום האלוהות בוראת יקומים יש מאין על מנת לאפשר למידה התפתחות שינוי וחוויה. אנחנו שבכל אחד מאיתנו יש ניצוץ אלוקי יכולים לבחור לממש את השליחות הזו (שעבורה בחרנו לרדת לעולם החומר), ולממש התפתחות שינוי ולמידה בכל הרבדים.