לימוד כדרך חיים /פעילויות פנאי למבוגרים – תרופת לוסקי/קובי סימנר
לפי מחקר מדעי של המכללה לרפואה על שם אלברט איינשטיין בניו-יורק, המחקר חקר מאות נבדקים בגילאים 75 ומעלה, בקהילת ברונקס, במחקר עקבו אחרי מבוגרים במשך 21 שנים(1980 עד 2002) בדקו את הסיכון שלהם לחלות במחלות הזקנה באם הם עוסקים בפעילויות פנאי במידה רבה או במידה פחותה לפי נושאים.
מספר פעולות שיכולות להועיל ולעזור קוגנטיבית, במניעת מחלות זקנה כמו אלצהיימר ודמנציה, בין הפעולות שנבדקו היו קריאת ספרים, הרכבה של פאזלים,כתיבה לשם הנאה, משחק בגולף, נגינה בכלי נגינה, משחק טניס, שחייה, ריקוד,רכיבה על אופניים,הליכה. במחקר החוקרים גילו שלחלק מהפעילויות לא הייתה תרומה משמעותית ולחלק הייתה תרומה משמעותית, למשל לריקוד הייתה תרומה משמעותית והסיכון לחלות במחלות זקנה באם המבוגרים רוקדים פוחתת, גם פעילות גופנית כללית גם פעילות חברתית גם הגברה של חיווט במוח.
קריאה 35% מפחית סיכון לחלות
הרכבת פאזלים לפחות 4 ימים בשבוע 47% מפחית סיכון לחלות
ריקוד 76% מפחית סיכון לחלות במחלות הזקנה
“אנשים שרמת הלימוד שלהם גבוהה, שעוסקים בפעילויות פנאי נפשית מרתקות או פעילויות חברתיות, המוח שלהם פעיל ותהליכים קוגניטיביים מוגברים אצלם מתוך הצורך למלא את הגירויים. סינפסות עצביות מגברות, דבר שמפחית את הסיכון לחלות בדמנציה ושאר מחלות זקנה” כך טוען ד”ר רוברט קצמן נוירולוג במכללת אלברט איינשטיין,וכתב את הספר “מחלות האלצהימר” בשיתוף עם קת’רין ביק.
פסיכיאטר של בית הספר לרפואה, אוניברסיטת הרווארד ד”ר יוסף קויל מסביר בפרשנות נלווית: “הקליפה וההיפוקמפוס המוחין, שהם קריטיים לפעילויות חברתיות ,אלה חוטים גמישים במוח ברגע שבהם משתמשים הם פועלים וברגע שלא משתמשים בהם,הם לא פועלים, לכן מומלץ להפעיל אותם
ברובד הרגשי ב32 האינטליגנציות ישנו כוח רגשי כוח הריפוי, היכולת של האדם ללמוד כדרך חיים הינה תרופה, כאן במחקר הזה ניתן גם לצפות בנתונים כמה חשוב לנו, בכל גיל ובכל זמן ללמוד,זה גם מגביר את יצירת הנוירונים החדשים ובכך הקטנת התאים המזדקנים, וגם מפחית את הסיכון לחלות במחלות זקנה.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa022252#Top- מאמר מהניו-אנגלנד מגזין לרפואה אודות המחקר. THE NEW-ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE